Peste 11.200 de persoane care lucrează în învăţământul ieşean au asigurat transportul la preţ redus

Peste 11.200 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în şcolile, liceele şi universităţile de stat sau particulare acreditate din Iaşi beneficiază de reduceri pe mijloacele de transport în comun din municipiu. 

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Transport Public Iaşi, de miercuri, 11.261 de persoane îşi vor putea cumpăra abonamente lunare în valoare de 40 de lei. Acestea vor fi valabile pe toate traseele din zona 1. Dintre cei peste 11.200 de beneficiari, 5.625 fac parte din categoria personalului didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar din Iaşi, 250 sunt cadre medicale din unităţile de învăţământ, iar 5.386 reprezintă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul universitar.

'Aceste titluri de călătorie vor putea fi obţinute atât în varianta clasică de la tonetele Companiei de Transport Public, cât şi în cea electronică, prin intermediul aplicaţiei 24pay. Pentru cea de-a doua opţiune, este necesar, în primul rând, ca fiecare instituţie de învăţământ să fie înregistrată pe platforma online dezvoltată de CTP, să fi încărcat şi baza de date a beneficiarilor titlurilor de călătorie. Ulterior, fiecare angajat îşi va putea crea propriul cont.

Odată înregistraţi pe platforma Companiei de Transport Public şi în aplicaţia 24pay, aceştia vor putea scana orice cod QR aflat în staţii, la tonete, în mijloacele de transport public sau pe site-ul CTP, la Secţiunea 'Tarife/24pay elevi', pentru a putea achiziţiona abonamentul cu preţ redus. Această din urmă platformă online oferă posibilitatea utilizatorului să îşi gestioneze într-un mod facil toate tranzacţiile efectuate.

Cel mai important avantaj este reprezentat de modalitatea simplă de procurare a biletelor ori a abonamentelor, de oriunde, fără a mai fi necesară deplasarea la un punct de vânzare a titlurilor de călătorie al CTP Iaşi. Până la începutul lunii noiembrie, 27 instituţii de învăţământ şi-au creat cont pe platforma CTP Iaşi', au informat reprezentanţii CTP, prin intermediul paginii lor de socializare. Proiectul privind acordarea acestor reduceri personalului didactic şi nedidactic din învăţământul ieşean a fost votat de consilierii locali în plenul şedinţei din 31 octombrie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel