Permis auto, NOU criteriu eliminatoriu. Se va obține mai greu

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în 2020 și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia.

Documentul, care se află în dezbatere publică, propune și să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

În același timp, se vorbește și de crearea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita și consilia pe șoferii cu abateri grave și repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul conducătorilor auto profesioniști.

Vor îmbunătățite și evaluările medicale și psihologice pentru obținerea permisului auto, prin actualizarea periodică a baremelor de evaluare și eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos. De asemenea, după o anumită vârstă, controalele medicale pentru șoferi se vor face mai des, informează Antena 1.

Guvernul mai propune și ca mașinile implicate în accidente rutiere să aibă parte de o inspecție tehnică de siguranță înainte de repunere în circulație, iar șoferii și operatorii de transport, în caz de abateri, să fie sancționați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel