Peripețiile celor 6 suporteri francezi care au confundat „Budapest“ cu „Bucharest“ și au ajuns în Capitala României

Peripețiile celor 6 suporteri francezi care au confundat „Budapest“ cu „Bucharest“ și au ajuns în Capitala României  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peripețiile celor 6 suporteri francezi care au confundat „Budapest“ cu „Bucharest“ și au ajuns în Capitala României / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Șase suporteri francezi au ajuns întâmplător în Capitala României. Aceștia ar fi dorit să asiste la meciul dintre Franţa şi Ungaria care avea loc la Budapesta, dar s-au trezit la București.

Sub asediul microbiştilor, Capitala a vibrat luni seara. Tineri din toate colţurile Europei au venit să asiste la cel de-al treilea meci EURO 2020 care s-a jucat în Bucureşti. Centrul Vechi a fost plin de petrecăreţi, care au urmărit meciul în care Austria a câștigat cu 1-0 în meciul cu Ucraina și s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020.

Printre miile de microbişti au fost şi şase suporteri ai Franței, care, în loc să ajungă la Budapesta, au ajuns la Bucureşti.

Cei şase tineri ar fi vrut să ajungă la meciul dintre Franţa şi Ungaria, care a avut loc pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, scorul final al meciului fiind de 1-1.

Cei șase suporteri francezi au ajuns din greşeală la Bucureşti

Norocul suporterilor francezi a fost prezenţa unui jurnalist român, Adi Munteanu de la Jurnalul, care i-a ajutat pe cei şase tineri să înţeleagă cum au ajuns din greşeală în Capitala României.

Şi, pe principiul "Liberté, égalité, fraternité", românul a reuşit să le arate tinerilor francezi, unde s-a produs greșeala: la agenția de turism, sau pe aeroport, notează Antena 3. 

Pentru a încerca să lămurească dilema, francezii au contactat agenția de turism, ai cărei reprezentanți au pus, însă, vina pe seama lor: ”Au dat vina pe noi, că nu știm care-i diferența dintre București și Budapesta. Biletele le-am rezervat pe toate odată. Cum să dea trei aici (n.r. pentru București) și trei pentru Budapesta. E ca în filmele cu proști, ca la camera ascunsă”.

”Până azi, nu știam diferența”

Francezii au tras, în același timp, și o concluzie amară, anume că lipsa lor de cunoștințe despre Europa de Est a dus la situația ingrată în care s-au regăsit.

”De unde să știm? e prima oară când călătorim în partea asta a Europei. Sincer să fiu, pentru mine nu exista diferență între București și Budapesta. Trebuie să învățăm mai multe despre Europa.

De la aeroport ne-am dus cu grupurile de suporteri. Credeam că sunt unguri și merg la meci și ei. Ne-am ținut după ei, că am zis că sunt localnici și cunosc bine drumul spre stadion”, a recunoscut unul dintre fani.

Suporterii francezi au rămas la București până miercuri, când au reușit să ajungă, în cele din urmă, la Budapesta, pentru ultimul meci al Franței din grupă, cu Portugalia, scrie digisport citând Jurnalul.

"De unde să știm? Pentru mine, până azi, nu era nicio diferență între 'Bucharest' și 'Budapest'". Aventura francezilor care au confundat Bucureștiul cu Budapesta

După ce au sunat la agenția de turism și operatorul le-a spus că vina le aparține în întregime, francezii au recunoscut că nu stau foarte bine cu geografia din Estul Europei. În final, cei șase au hotărât să rămână în București și speră ca reprezentativa "Cocoșului Galic" să câștige Grupa F și "să vină după ei" în capitala României.

"De unde să știm? E prima oară când călătorim în partea asta a Europei. Și, sincer să fiu, pentru mine, până azi, nu era nicio diferență între 'Bucharest' și 'Budapest'. Trebuie să învățăm mai multe despre Europa. De la aeroport ne-am dus cu grupurile de suporteri. Credeam că sunt suporteri unguri care merg și ei la meci.

Ne-am ținut după ei. Ne-am zis că dacă sunt localnici unguri cunosc bine drumul spre stadion și noi să nu ne mai preocupăm. Nu ne-am gândit nicio clipă că sunt ucraineni. Acum realizez că nici nu aveam cum să ne dăm seama. Nu cunoaștem nici limba maghiară, și pe cea ucraineană sau rusă. Pentru noi sunt la fel de străine.

Acum știm sigur că nu vom ajunge la stadion. Asta e, căutăm cazare și facem sejurul la București. Nu am vrut să mergem la Munchen, am făcut rezervări pentru meciurile din Ungaria, că stăteam patru zile în același oraș. Și uite ce pățim. Ajungem la București.

Rămânem aici și așteptăm ziua de miercuri să vedem unde joacă Franța. Dacă va câștiga Grupa F, vor veni să joace optimile la București, rămânem în continuare. Nu e haios să vină naționala noastră după noi? Allez le Bleus!", au adăugat cei șase suporteri, precizează Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel