Percheziții la societăți din București și Ilfov

În dimineața aceasta, polițiștii bucureșteni au descins la  mai multe societăți din capitală și din Ilfov, care au făcut importuri de jucării și textile de peste 60 de milioane de dolari, unele mărfuri fiind comercializate fără documente, informează Poliția Capitalei

"Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie”, precizează Poliția Capitalei. Împreună cu inspectorii vamali din București, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, structură centrală ce se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, întreprind investigațiile la trei societăți comerciale, din capitală și județul Ilfov.

"În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari”, mai adaugă sursa citată.

Pentru a ascunde ilegala sursă de proveniență a celor aproximativ 1.200.000 de dolari, venituri ce provin din mărfurile comercializate fără documente, banii au fost transferați unei societăți off - shore din Insulele Virgine Britanice, mai adaugă Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel