Percheziţii la ASE şi la domiciliul prodecanului Iuliu Şerbănescu

Locuinţa prodecanului Facultății Finanţe Bănci din Academia de Studii Economice Bucureşti, Iuliu Şerbănescu, dar şi biroul acestuia de la ASE au fost percheziţionate, într-un dosar în care sunt cercetate opt persoane, pentru luare sau dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Poliției, anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, la locuinţa unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universităţi de stat din Bucureşti, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul unităţii de învăţământ superior.

"În cauză sunt efectuate cercetări faţă de opt suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă (1), respectiv dare de mită şi cumpărare de influenţă (7)", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că prodecanul este Iuliu Cosmin Şerbănescu, de la Facultatea Finanţe Bănci, locuinţa acestuia şi biroul de la ASE fiind percheziţionate.

Citește și: Percheziții la CJ Bacău și la Dragos Benea, peședintele CJ Bacău

Conform surselor citate, Şerbănescu ar fi luat de la studenţi între 400 de lei şi 500 de euro, pentru lucrări de licenţă. Şerbănescu mai este suspectat şi de faptul că intervenea pe lângă comisia de licenţă pentru ca studenţii de la care ar fi luat bani să ia examenul.

Poliţia Română a mai arătat că în acest caz au fost emise şi vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), cadre didactice universitare sunt suspectate că, în perioada iunie - iulie, ar fi cerut şi primit bani de la studenţi, pentru a-i ajuta să promoveze examenele de an şi cel de licenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel