Percheziții DIICOT: Descoperire IMPRESIONANTĂ

 Procurorii DIICOT şi poliţiştii antidrog au recuperat 46 tablouri de o valoare importantă sustrase cel mai probabil din Spania, patru bucăţi de fildeş, precum şi 1,5 kilograme de canabis de la membrii unei grupări de tip mafiot din Braşov.

Liderul acestei grupări, Alen Daniel Moisin, a fost prins la Madrid şi va fi adus joi în România. 

În septembrie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracţional organizat coordonat de Alen Moisin obţinea mari sume de bani din comercializarea de droguri şi că deţinea mai multe opere de artă, sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei. 

Alen Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop braşovean şi s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acţionat în derularea unor activităţi infracţionale (tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri). 

Din cercetări a rezultat că Moisin a constituit o structură piramidală de tip mafiot, care se ocupa cu aducerea în ţară şi comercializarea de droguri. Pe palierul doi al acestei structuri, Alen Moisin l-a plasat pe finul şi omul său de încredere, Valeriu Adrian Maftei, acesta fiind sprijinit activ de prietena sa, Diana Giosu. 

S-a mai reţinut că Valeriu Maftei a avut rolul de coordonator al vânzărilor de droguri procurate de Alen Moisin şi de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activităţi. De asemenea, Maftei s-a implicat personal în activităţi de vânzare a unor cantităţi însemnate de droguri şi a deţinut, în anumite locaţii, obiecte de artă, pentru care căuta cumpărători. 

Pe palierul de execuţie al grupării au fost recrutaţi Cătălin Florin Pavel, Alexandru Andrei Kiss, Răzvan Ionuţ Pintiliasa, Alex Costică Ganea, zis "Alex ţiganul" şi Mihai Pavel, zis "Clei". Inculpaţii erau fidelizaţi liderilor reţelei fie prin diverse recompense financiare, fie prin "corecţii" fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel