Pentagonul, noi informații despre uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, șeful ISIS

Ministrul american al apărării James Mattis a declarat, vineri, că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viață, transmit Reuters și DPA, scrie Agepres.

Cred că el trăiește și voi avea o altă părere atunci când vom ști că noi l-am ucis. Dar suntem în urmărirea lui — presupun că este în viață, a declarat Mattis într-o conferință de presă la Pentagon.

Anterior în cursul acestei luni, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), a anunțat că deține 'informații confirmate' potrivit cărora Al-Baghdadi a fost ucis, însă oficiali occidentali și irakieni și-au exprimat scepticismul față de această posibilitate.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru DPA că Abu Bakr al-Baghdadi a murit într-un sat din provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei. El nu a oferit însă alte detalii despre locul și modul în care liderul jihadist ar fi fost ucis.

În luna iunie, OSDO a pus sub semnul întrebării un anunț al forțelor ruse conform căruia Al-Baghdadi ar fi fost ucis în zona orașului Raqqa, din nordul Siriei, în data de 28 mai. Operațiunea rusă ar fi vizat o reuniune a conducerii SI și ar fi dus la lichidarea altor 300 de jihadiști.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel