BOR nu mai pierde vremea! Mesaj rapid pentru victimele accidentului de la Ploiești

După ce a fost aspru criticată din cauza faptului că a tăcut după tragedia de la Colectiv, BOR a transmis rapid un mesaj pentru victimele accidentului de la Ploiești.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis vineri un mesaj familiilor victimelor accidentului de circulaţie din Prahova, în care îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea cu acestea.

'În aceste momente grele pentru familiile victimelor, adresăm acestora un cuvânt părintesc de alinare sufletească şi le încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletele celor care şi-au pierdut viaţa, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească. De asemenea, suntem alături de cei răniţi, aflaţi în suferinţă în spital, şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor', a transmis patriarhul, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Sursa citată informează că Arhiepiscopia Bucureştilor a trimis un ajutor financiar la Protoieria Ploieşti-Sud, pentru înmormântarea celor decedaţi şi pentru tratamentul celor răniţi, îndemnând, totodată, parohiile şi mănăstirile la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 28 au fost transportate la spital după ce un autocar în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune, pe DN 1, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieşind că de vină pentru producerea accidentului ar fi şoferul autocarului. 

Gafa de la Colectiv

BOR a fost aspru criticată după ce a tăcut câteva zile după tragedia de la Colectiv, în care și-au pierdut viața 63 de persoane. În timp ce o țară întreagă plângea și mii de oameni aprindeau lumânări în fața clubului Colectiv, Biserica Ortodoxă Română, parcă, nici nu știa de tragedie.

Abia după câteva zile, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe și asta datorită presiunii sociale și mediatice. 

În acea perioadă șeful BOR a făcut mai multe declarații scandaloase. Printre altele, el a declarat că "Lumea să vină la biserică, nu în club", iar atunci când a fost întrebat de ce nu au venit preoţi să facă slujbe la locul tragediei de la Colectiv a spus: "Nu ne-a chemat nimeni". 

Argumentul a fost cel puțin surprinzător, având în vedere că preoții (cu alte cuvinte, angajații BOR), cu ocazia sărbătorilor, vin neinvitați la ușile oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel