Patriarhia, despre implicarea politică partizană a Bisericii în campania electorală

patriarhia-ortodoxa-romana
patriarhia-ortodoxa-romana

Implicarea politică partizană a Bisericii în campania electorală trebuie dovedită, afirmă Patriarhia Română într-un comunicat.

Poziția Patriarhiei survine ca răspuns la opiniile președintelui Traian Băsescu despre o presupusă implicare politică a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, poziție care ar fi fost exprimată într-o emisiune de televiziune în seara zilei de 1 noiembrie.

Sursa citată precizează că "presupusele cazuri de implicare politică partizană a clerului ortodox în campania electorală trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei Române sau Centrelor eparhiale din țară pentru verificarea celor semnalate și luarea măsurilor care se impun, altfel, orice acuzație neprobată este nedreaptă și contrară poziției oficiale a Bisericii".

"La fiecare moment electoral din România, Patriarhia Română a reafirmat public neutralitatea politică a BOR, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericilor Ortodoxe", subliniază comunicatul.

În acest sens, în ultimul comunicat de presă dat publicității în ziua de 4 august se precizează: Clerului ortodox român îi este interzis să desfășoare activități cu caracter partinic în comunitățile de credincioși pe care le păstorește.

Președintele Traian Băsescu a declarat vinerea trecută la Realitatea TV că BOR s-a implicat în campania pentru prezidențiale în sprijinul PSD.

"Biserica Ortodoxă este evident implicată în campanie. Eu nu o critic, este greu să critici Biserica Ortodoxă, la cât este de populară", a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel