Parlamentul SUA. Femeie musulmană, printre candidați

alegeri
alegeri

Un număr record de femei se află în cursă pentru a intra în Congresul american în noiembrie, când vor avea loc alegerile la mijloc de mandat, o evoluţie ce survine după un an marcat de mişcarea #MeToo şi de activism împotriva preşedintelui Donald Trump.

După o nouă serie de alegeri primare marţi seară, mai mult de 180 de femei vor încerca să câştige un loc în Camera Reprezentanţilor a Congresului federal. 'Este oficial, am bătut recordul de femei nominalizate sub stindardul marilor partide pentru Cameră', a salutat centrul de studii specializate Center for American Women and Politics (CAWP), amintind că recordul anterior era de 167. 'Un alt record. 2018 numără cele mai multe femei nominalizate pentru alegerile pentru posturile de guvernator', cu cel puţin 11 candidate după alegerile primare de marţi, a menţionat CWAP.

Candidat în premieră

'Precedentul record, stabilit pentru prima oară în 1994, era de 10', a indicat acelaşi centru independent, pe Twitter. Potrivit CAWP, recordul fusese depăşit încă de la 1 iunie în ce priveşte numărul candidatelor pentru Senatul SUA: 42 (24 candidate democrate şi 18 republicane), faţă de 40 în 2016. 'Femeile nu doar că au bătut recordul de candidaturi pentru Senatul american în acest an. Ele sunt, în plus, în competiţie într-unele din cele mai strânse curse ale acestui ciclu electoral', nota atunci directoarea CAWP, Debbie Walsh. De remarcat şi că mai multe candidate cu şanse bune de a câştiga provin din rândurile unor minorităţi încă subreprezentate în Congres. Printre ele, democrata Rashida Tlaib din Michigan ar putea fi una din primele femei musulmane în Camera Reprezentanţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel