Parlamentul Ciprului a respins planul de salvare financiară propus de zona euro

cipru dece
cipru dece

Legislativul cipriot a respins, marți, cu majoritate de voturi, planul de salvare financiară a Ciprului, stabilit la sfârșitul săptămânii trecute cu miniștrii de Finanțe a țărilor din zona euro, transmite Agerpres.

Cu 36 de voturi "împotrivă", 0 "pentru" și 19 abțineri, parlamentarii Ciprului au arătat că nu sunt de acord cu planul de salvare financiară, care prevedea și un impozit excepțional pe depozitele bancare.

Partidul de guvernământ, DISY, e singurul care a votat pentru planul zonei euro

Planul menit să salveze insula de la faliment a fost respins, deşi versiunea prezentată de Executivul cipriot şi supusă la vot a fost modificată faţă de proiectul iniţial şi propunea exceptarea de la impozitare a depozitelor bancare mai mici de 20.000 de euro. Măsurile cerute Ciprului de zona euro în schimbul unui ajutor financiar în valoare de zece miliarde de euro au provocat proteste în rândul cetățenilor. La auzul știrii că parlamentarii au respins planul a generat o explozie de bucurie în rândul ciprioților.

Ministrul de finanțe al Ciprului, Michael Sarris, a demisionat marți seară, cu puțin timp înaintea dezbaterii în Parlamentul de la Nicosia asupra legislației referitoare la impozitarea depozitelor bancare. Anticipând acest rezultat, preşedintele Ciprului, Nikos Anastasiades, convocase cu câteva ore înainte, o reuniune cu liderii grupurilor parlamentare pentru dimineaţa zilei de 20 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel