Parlamentul cecen, atacat de rebeli

Parlamentul cecen, atacat de rebeli
Parlamentul cecen, atacat de rebeli

Trei persoane au pătruns cu un autoturism în curtea Parlamentului Cecen, una a detonat o încărcătură explozivă pe care o avea asupra sa, iar alţi trei au ucis mai mulţi membri ai serviciului de securitate şi au luat ostatici, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Groznîi, capitala cecenă.

"Parlamentul a fost luat cu asalt. Au fost luaţi ostatici. Mai mulţi membri ai serviciului de securitate al Parlamentului au fost ucişi. Nu se ştie câţi. Un asistent al preşedintelui Parlamentului din Cecenia a fost rănit", a declarat acest purtător de cuvânt, citat de Mediafax.

"O operaţiune este în curs", a precizat aceeaşi sursă, în timp ce mai multe focuri de armă au fost auzite în zonă la scurt timp după ora 06.00 GMT (09.00 ora României), potrivit martorilor oculari.  Forţele speciale cecene au blocat accesul în Parlament, iar preşedintele Ramzan Kadîrov conduce operaţiunea de eliberare a clădirii, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Conform agenţiei Interfax, care citează o sursă din cadrul forţelor de ordine ruseşti, preşedintele Parlamentului cecen, Dukuvaha Abdurahmanov, se află în clădirea ocupată de rebeli.

Această operaţiune este cea mai spectaculoasă din Cecenia de la atentatul comis de rebelii islamişti în august împotriva satului preşedintelui acestei republici din Caucazul rus, Ramzan Kadîrov.

UPDATE -Teroriştii care au atacat Parlamentul cecen au fost ucişi, a afirmat o sursă din cadrul Poliţiei, citată de RIA Novosti. "Operaţiunea s-a încheiat, toţi combatanţii au fost ucişi", a dat asigurări sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel