Parlamentarii vor mai multe zile libere pentru români

1 mai
1 mai

Aleșii neamului vor ca românii să aibă parte de mai multe zile libere. După 1 Mai și  Sărbătorile Pascale, parlamentarii vor ca și  Ziua Parlamentului, pe 9 mai, şi  Ziua Tradiţiei Monarhice, pe 10 Mai să fie declarate zile nelucrătoare. Totuși, pentru a deveni realitate, propunerile trebuie votate de ambele Camere ale legislativului. În momentul de față  România are 13 sărbători legale, considerate zile libere.

Deputatul liberal Radu Zlati vrea ca în 10 Mai să fie adus un omagiu regalităţii. La această dată, în 1866, regele Carol I depunea jurământul. În 10 Mai 1877 Senatul proclama independenţa statului român şi tot pe 10 mai, în 1881, România devenea regat, spune Radu Zlati. Deputatul susţine că este momentul "de a ne despărţi de falsul istoric comunist şi de a ne întoarce la tradiţia binecuvântată a înaintaşilor noştri".

 Deputatul PSD Bogdan Diaconu susţine însă că independenţa statului român a fost proclamată, de fapt, pe 9, nu pe 10 mai 1877. Şi propune ca această zi să fie sărbătoare legală şi zi nelucrătoare. Aleşii nu vor avea liber însă. Diaconu vrea ca 9 Mai să fie şi Ziua Parlamentului, iar Camera Deputaţilor şi Senatul să se reunească în şedinţă festivă.

 Tot la iniţiativa unor parlamentari, din 2010, în prima duminică din luna mai se sărbătoreşte Ziua Mamei, iar în a doua, Ziua Tatălui. Sărbătoarea este prea puţin cunoscută pentru că nu este sărbătoare legală, prin urmare nu se consideră zi liberă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel