Parlamentar ucrainean, răpit în plină zi la Odesa

Autorităţile ucrainene au anunţat joi după-amiază că parlamentarul Oleksii Honciarenko a fost răpit de mai mulţi atacatori necunoscuţi în Odesa. Răpirea parlamentarului a fost confirmată inclusiv de procuratura din Odesa. În cele din urmă, însă, politicianul a fost găsit teafăr și nevătămat, iar atacatorii se află în prezent în arest, a anunțat biroul de presă al Parchetului local, transmite agenția Reuters.

Oleksii Honciarenko, în vârstă de 36 de ani, este parlamentar din partea Blocului "Solidaritatea" (BPP) al preşedintelui Petro Poroşenko.

'S-a întâmplat ceva grav: Oleksii Honciarenko a fost răpit în plină zi la Odesa de persoane neidentificate', a declarat în fața legislativului liderul grupului parlamentar al formațiunii președintelui Petro Poroșenko (Blocul Petro Poroșenko), Ihor Hrîniv.

Honciarenko este originar din Odesa, fiind cunoscut drept un politician extrem de critic cu privire la situaţia politică şi economică din Ucraina.

Dar în cele din urmă grupul infracțional a fost neutralizat și Honciarenko este acum în siguranță, a indicat Inna Verba, o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Odesa.

Potrivit acesteia, Honciarenko a fost ținta acestui atac din cauza pozițiilor sale politice. 'Au vrut să-i ardă ochii cu acid și să-i rupă genunchii, deci a suferit mult. Nu aveau în plan să-l ucidă', a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel