Părinți de succes: Strategia aplicării standardelor de performanță

Orice părinte își dorește ca propriul copil să devină cel mai bun, fie la nivel cognitiv, fie la nivel comportamental. Pentru a atinge însă acest deziderat, o tactică bună este impunerea unor standarde de performanță, dar care să și funcționeze. 

Pentru obținerea rezultatelor țintite, profesorul universitar universitar Ion-Ovidiu Pânișoară de la Universitate București, doctor în Științe ale Educației, amintește de cele patru "secrete" ale aplicării standardelor de performanţă, prezentate de Belding (2004).

Evaluare Națională, 2015. Cea mai rușinoasă perlă nu aparține elevilor 

- Copilul/elevul trebuie să cunoască și să înțeleagă standardele de performanţă pe care părintele/profesorul le fixează. În caz contrar, minorul nu și le va asuma.

- Părintele/profesorul să măsoare în mod consistent şi vizibil gradul la care fiecare standard a fost îndeplinit, eventual realizând un grafic al îndeplinirii obiectivelor, grafic la care să se adauge câte o evoluţie în fiecare zi. Amuzant ar fi ca fiecare evoluție să fie consemnată în mod vizibil, folosind culori puternice. 

- Stabilirea consecințelor pozitive şi negative ale îndeplinirii/neîndeplinirii standardelor. Dacă de fiecare dată când performanţa copilului suferă o îmbunătăţire se va consemna printr-un eveniment special de celebrare (o petrecere, de exemplu), forţa motivaţională a necesităţii de a îndeplini şi pe viitor standardele de performanţă.

- Aplicarea obligatorie a consecințelor ale îndeplinirii/neîndeplinirii standardelor de performanță. Dacă se va omite o singură dată aplicarea acestei reguli, tot sistemul construit până în acel moment se prăbușește. 

Părinți de succes: Ce calități are copilul cu profil de inovator

Citește mai multe pe performanta.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel