Parcurile tematice din Florida, vizitate de un număr record de turişti în 2018

Parcurile tematice din Florida au beneficiat în 2018 de o creştere substanţială a numărului de turişti, care au vizitat într-un număr record atracţiile amenajate în acest stat american, amuzându-se în curse de montagne-russe, antrenându-se pentru a fi acceptaţi la şcoala de magie Hogwarts şi participând la discuţii şi sesiuni de autografe acordate de angajaţi ai acestor parcuri de distracţii, care imitau personaje celebre din industria de divertisment, informează DPA.

În Florida - care deţine cel mai mare număr de vizitatori de parcuri tematice decât oricare alt stat american şi oricare altă ţară din lume - 87,5 de milioane de persoane au vizitat anul trecut cele opt parcuri de distracţii ale sale, stabilind astfel un record mondial. Creşterea numărului de turişti din Florida a fost impulsionată în principal de SeaWorld, care revine în fruntea preferinţelor publicului după mai mulţi ani de declin prin prisma numărului de vizitatori, dar şi de Animal Kingdom (un parc al grupului Disney), aflat în primul său an complet operaţional de după inaugurarea secţiunii sale intitulate 'World of Avatar'.

Deşi a avut o creştere de doar 2%, World's Magic Kingdom (deţinut de Disney) a rămas cel mai popular parc tematic din lume, în pofida unor preţuri mai mari pentru biletele sale. La nivelul Americii de Nord, numărul turiştilor care au vizitat cele mai mari 20 de parcuri tematice nord-americane a crescut cu 4% şi a ajuns la 157 de milioane de persoane, potrivit unui raport întocmit de Themed Entertainment Association şi Economics Practice, publicat săptămâna trecută. La nivel mondial, peste o jumătate de miliard de persoane au vizitat parcuri tematice, stabilind un nou record mondial în acest domeniu.

Pentru Florida, raportul menţionează opt dintre cele mai mari parcuri din acest stat: patru deţinute de Disney, două de Universal, SeaWorld şi Busch Gardens. Numărul de vizitatori ai parcului Legoland nu a fost suficient de mare pentru a fi inclus în raport. Magic Kingdom a avut 20,8 milioane de vizitatori, depăşindu-şi cel mai apropiat competitor de la nivel naţional, Disneyland California, cu peste 2 milioane de turişti. SeaWorld a fost vizitat de 4,6 milioane de turişti, o cifră care reprezintă o creştere cu 16% faţă de 2017, cel mai slab an din istoria recentă a parcului.

Infinity Falls, ce oferă vizitatorilor trasee de rafting şi tobogane, a fost inaugurat în octombrie 2018, iar specialiştii se aşteaptă ca acest parc de distracţii să aibă un impact mai mare în raportul din 2019. Parcul Animal Kingdom a beneficiat de o creştere cu 10% într-un singur an - 27% în ultimii doi ani - şi a ajuns la 13,7 milioane de vizitatori, o creştere stimulată în mare parte de inaugurarea din mai 2017 a secţiunii sale intitulate 'World of Avatar'. Animal Kingdom ocupă de acum locul al doilea în topul celor mai populare parcuri tematice din Florida. Celelalte parcuri tematice din Florida: Epcot a crescut cu 2% şi a ajuns la 12,4 milioane de vizitatori. Hollywood Studios (deţinut de Disney), unde a fost deschisă secţiunea 'Toy Story Land' în 2018, a crescut cu 5% şi a ajuns la 11,2 milioane de vizitatori.

Universal Studios, care a inaugurat 'Superchard: Fast and Furious' în aprilie 2018, a fost vizitat de 10,7 milioane de turişti (creştere de 5%). Islands of Adventure (deţinut de Universal): creştere de 2,5 procente, până la 9,8 milioane de vizitatori. Busch Gardens a crescut cu 4,5% şi a ajuns la 4,1 milioane de vizitatori. Pentru parcurile deţinute de Disney şi Universal, aceste cifre sunt cele mai mari din istoria celor două companii. Busch Gardens şi SeaWorlds, ambele deţinute de aceeaşi companie-mamă, au înregistrat în trecut numele mai mari de vizitatori.

Care sunt factorii ce au alimentat aceste creşteri? Creşterea atracţiilor legate de proprietăţi intelectuale, inclusiv Harry Potter în cazul Universal şi Avatar în cazul Animal Kingdom (Disney), au jucat un rol important, precizează acelaşi raport. Influenţa va continua să se facă resimţită şi după ce atracţii inspirate din franciza cinematografică 'Star Wars' vor fi inaugurate în acest an în parcurile deţinute de Disney în Florida şi în California. Specialiştii se aşteaptă ca până şi SeaWorld, care se bazează în general pe atracţii furnizate de numere de dresaj cu animale marine, să beneficieze de proprietăţile intelectuale graţie atracţiei sale 'Sesame Street', inaugurată în această primăvară. Un alt factor de creştere a fost reprezentat de un element pe care parcurile tematice l-au denumit 'medii imersive'.

'The Wizarding World of Harry Potter', deschis în parcul Islands of Adventure deţinut de Universal, nu oferă turiştilor un singur circuit de vizitare, ci deţine un perimetru întreg cu trei circuite, magazine şi restaurante, toate inspirate din cărţile din seria 'Harry Potter'. 'Toy Story Land' din parcul Hollywood Studios al grupului Disney deţine trei circuite de vizitare, un restaurant şi un magazin. SeaWorld şi Busch Gardens au construit, de asemenea, astfel de medii imersive, de obicei cu tematici inspirate din universul animalelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel