Urmărește emisiunea live


Parastas Regele Mihai. Fostul principe Nicolae, sărut pe obraz cu Majestatea Sa, Margareta. FOTO

Primul semn de pace între fostul principe Nicolae și custodele Coroanei Regale, Majestatea Sa, Margareta, la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai de la Curtea de Argeș. Cei doi s-au salutat cordial. 

Fostul principe Nicolae a ajuns la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai de la Curtea de Argeș. Regina Margareta i-a salutat pe toți cei prezenți și pe fostul principe Nicolae, pe care l-a sărutat pe obraz.

Sute de oameni s-au strâns, sâmbătă, în incinta mănăstirii Curtea de Argeş, unde a avut loc parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a regelui Mihai I al României. 

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat atât localnici, cât şi oameni veniţi din alte zone ale ţării, mulţi dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I. 

Rugăciune la mormântul regelui

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, în vechea catedrală episcopală şi regală ctitorită de Neagoe Basarab. 

După încheierea slujbei a fost rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale, ridicată la intrarea în curtea mănăstirii. Momentul a fost unul privat, în interiorul catedralei având acces doar familia regală. 

La ceremoniile religioase au participat, printre alţii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar şi nepotul regelui, Nicholas Medforth-Mills. Aceştia au stat de vorbă cu oamenii prezenţi la eveniment atât la sosire, cât şi după încheierea ceremonialului religios. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel