EXCLUSIV  PARADOX cu preţurile în pandemie. Chiriţoiu (Consiliul Concurenţei): Nu am mai apucat aşa ceva până acum!

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a vorbit despre evoluţia preţurilor în timpul crizei coronavirus. 

Într-un interviu acordat DC News, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei a vorbit despre modul în care panica creată după instituirea stării de urgenţă a influenţat evoluţia preţurilor din marile magazine. Şeful Consiliului Concurenţei apreciază că lucrurile şi-au revenit, iar situaţia s-a stabilizat, atât din perspectiva stocurilor de produse cât şi din cea a preţurilor. 

"Partea bună, o surpriză plăcută, este zona de produse alimentare unde, după un şoc iniţial în care am văzut o lipsă de produse, perturbat lanţul de transport, o cerere foarte mare, aproape de panică din partea populaţiei, vedem cum de săptămâni bune lucrurile se aşează. Nu avem lipsă de produse şi vedem cum preţurile au revenit aproape de cele de dinainte de criză. Dacă le comparăm cu începutul anului, nu vedem creşteri mai mari de 10% decât la trei tipuri de produse: făină, cartofi şi produse lactate.

În rest vedem preţuri la nivelul de la începutul anului, când nu vorbeam în România de pandemie. Lucrurile au intrat în normal. Am avut şi ouă mai ieftine în perioada Paştelui, nu cred că am mai apucat până acum aşa ceva, deci sunt şi produse la care, probabil pentru că s-a consumat mai puţin, preţul a şi scăzut. Important e că lucrurile merg, nu merg perfect, dar merg. Economia s-a adaptat", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel