Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program
Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program. Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti invită ploieştenii să participe la acţiunile organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie 2018.

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program. Ziua de 1 decembrie 2018 marchează împlinirea a 100 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918, un simbol istoric al unităţii de neam şi credinţă.

Municipalitatea ploieşteană organizează o serie de activităţi menite să cinstească memoria neamului şi să aducă bucurie în inimile noastre.

Astfel, începând cu ora 09.30, se va derula ceremonialul de instalare a Gărzii, la Catedrala "Sfântul Ioan Botezătorul" şi ulterior cel de realizare a dispozitivului.

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program. Sosirea persoanelor oficiale (oficialităţi locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă şi retragere) va avea loc începând cu ora 11.00, când se va intona Imnul Naţional al României de către soliştii Orchestrei populare a Filarmonicii "Paul Constantinescu": Violeta Barac, Adriana Deaconu, Gelu Voicu şi Traian Frâncu.

Ulterior, de la ora 11.15 se va oficia o ceremonie religioasă. În intervalul orar, 11.35-12.00, oficialităţile locale vor susţine alocuţiuni, ce vor fi urmate de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori, la Catedrala "Sfântul Ioan Botezătorul".

Solemna şi tradiţionala paradă militară se va desfăşura începând cu ora 13.00, când trupele însoţite de tehnica militară vor defila, conform planului stabilit de Comenduirea Garnizoanei Militare.

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program. Ploieştenii vor avea plăcerea de a urmări, de la ora 13.15, momentul în care primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, va acorda premiile pentru proiectul educaţional "Caută eroii la tine acasă - capitalele unirii", dedicat Centenarului Marii Uniri.

Reamintim că, acest proiect, al cărui iniţiator a fost primarul Adrian Florin Dobre, a primit, recent, premiul special în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment aflat sub patronajul Preşedintelui României.

Festivitatea va fi urmată cu un spectacol folcloric susţinut de Filarmonica "Paul Constantinescu", Teatrul "Toma Caragiu" şi Casa de Cultură "I. L. Caragiale" pe scena ce va fi amplasată între Parcul Toma Socolescu şi sediul Bibliotecii Judeţene "Nicolae Iorga".

În această perioadă, municipalitatea le va oferi ploieştenilor tradiţionala fasole cu ciolan. Menţionăm că, circulaţia rutieră va fi oprită pe tronsonul Piaţa Victoriei - Piaţa Eroilor, între orele 09.45-14.00.

În seara Zilei Naţionale, începând cu ora 17.30, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Filarmonica "Paul Constantinescu" pe scena ce va fi amenajată în centrul civic. Ulterior, începând cu ora 18.00, va putea fi vizionat un moment artistic susţinut de elevi ai unităţilor de învăţământ ploieştene.

De la ora 18.45, ploieştenii vor putea admira un moment inedit, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torţe, care se va desfăşura de la esplanada Palatului Administrativ spre Bulevardul Republicii, până în zona monumentului domnitorului "Mihai Viteazul".

Totodată, primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, invită copiii, însoţiţi de părinţi şi bunici, să i se alăture, în număr cât mai mare, la aprinderea iluminatului festiv de sărbători din Ploieşti, eveniment, care va avea loc la ora 19.00, la bradul de Crăciun al municipalităţii, ce a fost instalat în faţa Palatului Administrativ.

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program. Momentul respectiv va fi urmat de un spectacol, oferit în dar celor prezenţi, de secţia de revistă a Teatrului "Toma Caragiu", care va avea loc pe scena din centrul civic.

Ploieştenii sunt invitaţi să participe la toate manifestările organizate de Primăria Municipiului Ploieşti cu prilejul "Zilei Naţionale a României", oferind, ca de fiecare dată, un exemplu de civism, demnitate şi respect faţă de simbolurile naţionale şi conştiinţa de neam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel