Papa Francisc, statuie în România. Când și UNDE va fi amplasată. Este GATA deja

La un an de la vizita în România, Papa Francisc va avea o statuie. Iată unde va fi amplasată.

Pe 31 mai 2019, Papa Francisc ajungea în România, pentru o vizită de trei zile. Era al doilea Papă care vizita România, după Papa Ioan Paul al II-lea. Deși a fost o vizită scurtă și contra cronometru, momentul a fost unul istoric. 

Acum, la un an de la această vizită, oficialii Bisericii Catolice din România anunță că Sanctitatea Sa, Papa Francisc, va avea în România o statuie, ce va fi amplasată într-o zonă centrală din capitală.

Purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Catolice de Bucureşti, preotul Tarciziu Şerban, a făcut acest anunț, specificând faptul că statuia Papei Francisc va fi amplasată pe Bulevardul Schitu Măgureanu, în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice. În plus, acesta a dezvăluit că statuia este finalizată, iar inaugurarea, în mod festiv, va avea loc marţi, 16 iunie, în prezenţa unora dintre membrii Conferinţei Episcopale Catolice din România, dar şi a nunţiului apostolic, reprezentantul papei în România.

Mesajul Papei Francisc la venirea în România

”Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană deține în acest semestru Președinția Consiliului European. Momentul acesta e potrivit pentru o privire de ansamblu al celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă și religioasă și o izolare de alte țări europene. Urând României prosperitate și pace, invoc pentru întreaga populație belșugul binecuvântării divine. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, declara Papa Francisc la sosireaîn România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel