Papa Francisc, decizii Biserica Catolică din Chile. Scandaluri de pedofilie

Descriere foto:

Papa Francisc s-a declarat impresionat de măsurile adoptate şi de activitatea de 'reflectare şi discernământ' efectuată de episcopii chilieni în urma scandalurilor de pedofilie care au zguduit Biserica Catolică din Chile, potrivit unui mesaj publicat luni, informează AFP.

'Sunt convins că episcopii îşi vor oferi întregul lor ajutor în acest proces. Însă ceea ce m-a emoţionat cel mai mult este exemplul de comunitate episcopală unită, care a fost dat', a adăugat Papa Francisc într-o scrisoare dată publicităţii de Conferinţa episcopală chiliană.

Episcopii chilieni şi-au cerut scuze recent pentru faptul că 'nu şi-au făcut datoria de pastori' şi pentru că 'nu au ascultat, crezut, primit şi însoţit victimele unor păcate grave şi ale unor nedreptăţi comise de către preoţi şi de membri ai Bisericii', la finalul unei reuniuni extraordinare a Conferinţei episcopale.

Măsuri pentru a rezolva criza

Cu acea ocazie, episcopii au anunţat o serie de măsuri pentru a rezolva criza prin care trece clerul chilian. Ei s-au angajat în special să colaboreze cu Parchetul din Chile, care a deschis 38 de anchete pentru abuzuri sexuale prezumtive comise asupra unui număr de 104 victime, dintre care majoritatea erau minore în momentul comiterii faptelor.

De asemenea, ei au promis să se întâlnească cu victimele acelor abuzuri. Episcopii chilieni au mai spus că îşi fac 'autocritica', pentru a înţelege ceea ce 'a putut să ducă la astfel de abuzuri şi pentru ca astfel de fapte să nu se mai producă niciodată'.

Vezi și: Papa simte ''durere şi ruşine'' după ce a apărat un episcopTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25