Papa simte ''durere şi ruşine'' după ce a apărat un episcop

Scutaru Cristina / 12 apr 2018 / 10:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Papa Francisc a spus că simte ''durere şi ruşine'' după concluziile anchetei lui Charles Scicluna, un expert al Vaticanului pe problema abuzurilor sexuale în care sunt implicaţi clerici şi care a investigat un astfel de caz în Chile.

Mărturiile colectate în februarie de Scicluna vorbesc ''fără ocolişuri despre multele vieţi sacrificate şi mărturisesc că acest lucru îmi provoacă durere şi ruşine'' a spus suveranul pontif într-o scrisoare în spaniolă făcută publică în cadrul conferinţei episcopilor desfăşurată în Chile.

Scicluna a fost trimis în Chile pentru a analiza probele împotriva episcopului Juan Barros, bănuit de a fi ascuns informaţii despre abuzurile sexuale comise de un alt cleric, Fernando Karadima. Karadima este vinovat de molestare de copii în 2011, este concluzia la care a ajuns Vaticanul.

Numire în 2015

Papa Francisc l-a numit pe Barros episcop de Osorno în 2015, în ciuda acuzaţiilor formulate împotriva acestuia, şi i-a luat apărarea în timpul unei vizite în Chile în luna ianuarie, catalogând acuzaţiile ca ''defăimătoare''.

[citeste si]

Aceste declaraţii au declanşat numeroase critici care l-au determinat pe suveranul pontif să îşi ceară scuze şi să-l însărcineze pe Scicluna cu examinarea acuzaţiilor. Papa a solicitat sprijinul episcopilor pentru implementarea măsurilor pe termen scurt, mediu şi lung pentru ''restabilirea comuniunii ecleziastice în Chile'', repararea prejudiciul provocat de scandal şi ''restabilirea dreptăţii''.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24