Papa simte ''durere şi ruşine'' după ce a apărat un episcop

Papa Francisc a spus că simte ''durere şi ruşine'' după concluziile anchetei lui Charles Scicluna, un expert al Vaticanului pe problema abuzurilor sexuale în care sunt implicaţi clerici şi care a investigat un astfel de caz în Chile.

Mărturiile colectate în februarie de Scicluna vorbesc fără ocolişuri despre multele vieţi sacrificate şi mărturisesc că acest lucru îmi provoacă durere şi ruşine a spus suveranul pontif într-o scrisoare în spaniolă făcută publică în cadrul conferinţei episcopilor desfăşurată în Chile.

Scicluna a fost trimis în Chile pentru a analiza probele împotriva episcopului Juan Barros, bănuit de a fi ascuns informaţii despre abuzurile sexuale comise de un alt cleric, Fernando Karadima. Karadima este vinovat de molestare de copii în 2011, este concluzia la care a ajuns Vaticanul.

Numire în 2015

Papa Francisc l-a numit pe Barros episcop de Osorno în 2015, în ciuda acuzaţiilor formulate împotriva acestuia, şi i-a luat apărarea în timpul unei vizite în Chile în luna ianuarie, catalogând acuzaţiile ca defăimătoare.

[citeste si]

Aceste declaraţii au declanşat numeroase critici care l-au determinat pe suveranul pontif să îşi ceară scuze şi să-l însărcineze pe Scicluna cu examinarea acuzaţiilor. Papa a solicitat sprijinul episcopilor pentru implementarea măsurilor pe termen scurt, mediu şi lung pentru restabilirea comuniunii ecleziastice în Chile, repararea prejudiciul provocat de scandal şi restabilirea dreptăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel