Asasinul plătit din Biserica catolică. Papa Francisc îl condamnă

[] []

10 oct 2018 / 15:40
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Papa Francisc a comparat miercuri practica avortului cu faptul de a apela la "un asasin plătit", în predica ţinută în cadrul audienţei tradiţionale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, potrivit AFP.

"Este corect să elimini o viaţă în scopul rezolvării unei probleme?", a întrebat suveranul pontif adresându-se credincioşilor reuniţi în piaţă.
 
"Este corect să apelezi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?", a continuat acesta, abătându-se de la textul prevăzut al predicii.
 
Nu este corect să te debarasezi de o fiinţă umană pentru a rezolva o problemă
 
"Este ca şi cum ai apela la un asasin plătit pentru rezolvarea unei probleme", a insistat suveranul pontif în cadrul unei predici consacrate poruncii biblice "să nu ucizi".
 
Papa a deplâns "devalorizarea vieţii umane", din cauza războaielor, exploatării omului şi a marginalizării, listă la care a adăugat şi avortul făcut "în numele protejării altor drepturi". "Dar cum poate un act care suprimă o viaţă inocentă să fie terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?", a mai spus suveranul pontif. Potrivit papei Francisc, "violenţa este refuzul vieţii" şi vine "din frică".
 
Copiii - un dar de la Dumnezeu 
 
Evocând copiii care se nasc cu deficienţe, suveranul pontif a criticat sfaturile de întrerupere a sarcinii date părinţilor. "Un copil bolnav este asemenea altor persoane defavorizate din lume, la fel ca o persoană care are nevoie de asistenţă, asemenea săracilor care trăiesc de azi pe mâine", a spus papa Francisc, precizând că este vorba despre "un dar de la Dumnezeu care te poate salva de egocentrism".

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26