Asasinul plătit din Biserica catolică. Papa Francisc îl condamnă

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a comparat miercuri practica avortului cu faptul de a apela la "un asasin plătit", în predica ţinută în cadrul audienţei tradiţionale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, potrivit AFP.

"Este corect să elimini o viaţă în scopul rezolvării unei probleme?", a întrebat suveranul pontif adresându-se credincioşilor reuniţi în piaţă.
 
"Este corect să apelezi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?", a continuat acesta, abătându-se de la textul prevăzut al predicii.
 
Nu este corect să te debarasezi de o fiinţă umană pentru a rezolva o problemă
 
"Este ca şi cum ai apela la un asasin plătit pentru rezolvarea unei probleme", a insistat suveranul pontif în cadrul unei predici consacrate poruncii biblice "să nu ucizi".
 
Papa a deplâns "devalorizarea vieţii umane", din cauza războaielor, exploatării omului şi a marginalizării, listă la care a adăugat şi avortul făcut "în numele protejării altor drepturi". "Dar cum poate un act care suprimă o viaţă inocentă să fie terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?", a mai spus suveranul pontif. Potrivit papei Francisc, "violenţa este refuzul vieţii" şi vine "din frică".
 
Copiii - un dar de la Dumnezeu 
 
Evocând copiii care se nasc cu deficienţe, suveranul pontif a criticat sfaturile de întrerupere a sarcinii date părinţilor. "Un copil bolnav este asemenea altor persoane defavorizate din lume, la fel ca o persoană care are nevoie de asistenţă, asemenea săracilor care trăiesc de azi pe mâine", a spus papa Francisc, precizând că este vorba despre "un dar de la Dumnezeu care te poate salva de egocentrism".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel