Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei dintr-o închisoare din Roma

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc, cunoscut pentru sensibilitatea sa față de persoanele aflate în detenție, a oficiat joi un gest plin de semnificație la o închisoare din Roma.

Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 femei deținute în închisoarea din Rebibbia, o periferie din nord-estul capitalei italiene, marcând astfel Joia Mare, ziua care precede sărbătoarea Paștelui catolic.

Această ceremonie a avut loc sub privirile atente ale presei internaționale și a fost raportată de AFP. În vârstă de 87 de ani, Papa Francisc a părut într-o formă bună, deși recent starea sa de sănătate a stârnit îngrijorări din cauza infecțiilor repetate care l-au afectat.

Gestul de a spăla picioarele femeilor deținute este un ritual simbolic care amintește de gestul lui Iisus Hristos, care a spălat picioarele apostolilor la ultima cină. Cu toate că acest ritual este o tradiție în creștinism, el este rar practicat în afara Bisericii Catolice.

Pentru Papa Francisc, acest gest reprezintă un apel la serviciul și umilința față de ceilalți. Într-o omilie improvizată în curtea închisorii, el a subliniat importanța slujirii și a recunoașterii umanei fragilități, afirmând că "toți avem mici și mari eșecuri".

Înainte de a spăla picioarele femeilor deținute, Papa Francisc a participat la o baie de mulțime, zâmbind și strângând mâinile deținutelor. Acest gest simplu, dar profund, este unul dintre multele exemple de compasiune și apropiere față de cei marginalizați și nevoiași.

În mod tradițional, Joia Mare este o zi de aducere aminte a sacrificiului lui Iisus Hristos și a ultimei sale cine, marcând începutul Săptămânii Mari în creștinism.

Papa Francisc, de-a lungul mandatului său, a acordat o atenție deosebită persoanelor vulnerabile, vizitând închisori, centre de refugiați și spitalieri, întărind astfel mesajul său de compasiune și milă față de cei în suferință.

Vineri seară, el va prezida procesiunea 'Calea Crucii' lângă Colosseum, un alt moment important al Săptămânii Mari, care reamintește credincioșilor de jertfa lui Hristos și de învățăturile sale de iubire și sacrificiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel