Panetta: Israelul ar putea interveni împotriva instalaţiilor nucleare iraniene

leon_panetta
leon_panetta
Leon Panetta, secretarul american al Apărării, apreciază că există posibilitatea ca Israelul să recurgă la o intervenţie militară în primăvară împotriva instalaţiilor nucleare din Iran, potrivit Washington Post într-un editorial.

Intervievat de jurnalişti cu ocazia unei deplasări la Bruxelles pentru o reuniune ministerială a ţărilor NATO, secretarul american al Apărării nu a vrut să comenteze articolul editorialistului David Ignatius.  "David Ignatius poate să scrie ce vrea, dar ceea ce cred îmi revine doar mie, nu altcuiva", a declarat el.

"Israelul a declarat că are în vedere" atacuri, "noi ne-am exprimat îngrijorarea", a adăugat el.

Potrivit Washington Post, şeful Pentagonului apreciază că atacurile israeliene ar putea avea loc în aprilie, mai sau iunie, înainte ca Iranul să intre într-o "zonă de imunitate" şi să înceapă să fabrice o bombă nucleară.

Panetta a estimat duminică, pentru postul de televiziune CBS, că Teheranul ar avea nevoie de "aproximativ un an" pentru a "produce suficient uraniu îmbogăţit pentru o bombă atomică şi unul sau doi ani pentru a o instala pe un vector, cum ar fi o rachetă.

Potrivit televiziunii israeliene, directorul Mossad, Tamir Pardo, a discutat, în timpul unei vizite la Washington,  posibilitatea ca Israelul să atace unilateral Iranul.

Israelul, care consideră ambiţiile sale nucleare drept o "ameninţare existenţială", este foarte precaut în privinţa unor eventuale atacuri asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

Citește și:

Leon Panetta: Iranul ar putea dezvolta o armă nucleară într-un an

Cum va arăta lumea până la sfârșitul anului. Previziunile unui mason, aflat pe patul de moarte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel