Paleologu: Nu văd de ce să facem mai devreme alegeri anticipate

paleologu
paleologu

Potrivit declarațiilor vicepreşedinte le PDL, Teodor Paleologu, făcute, duminică, la Realitatea TV, alegerile anticipate nu-și au rostul acum, când la sfârșitul anului urmează noi alegeri. De asemenea, Teodor Paleologuu a susținut că demisia președintelui nu este o soluție, dar și că este dreptul constituțional al șefului de stat să decidă schimbarea guvernului.

În legătură cu soluționarea crizei sociale actuale, caracterizată prin manifestările de protest în majoritatea orașelor importante din țară, Teodor Paleologu a susținut:  "Nu cred în soluţia alegerilor anticipate. Avem alegeri la sfârşitul acestui an, nu văd de ce să facem mai devreme alegeri. Chestiunea comasării este o chestiune separată. Sunt unele argumente valabile în această privinţă. Într-adevăr, principial, nu e neapărat o soluţie optimă, dar s-a considerat că e o soluţie de economie într-un an de criză. Bun, se poate discuta mult şi bine pe această temă", a spus vicepreședintele PDL.

Despre cererile opoziției de demitere a președintelui, schimbarea Guvernului sau convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în vederea soluționării cât mai rapid a încetării manifestațiilor de protest, Paleologu a susținut că nu vede ”demisia președintelui ca pe o soluție”.

"În schimb, evident, preşedintele poate decide o schimbare de guvern dacă crede domnia sa că e cazul să facă un asemenea pas, pentru că e atributul său constituţional. Este un om care ascultă ce se întâmplă în societate şi e decizia dânsului dacă va considera că e necesar acest lucru", a opinat Teodor Paleologu.

Citește și:

Reuniune lărgită, luni, la PDL. Se încearcă debarcarea lui Emil Boc

USL va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel