Pahonțu (SPP) - Peter Drennan (ONU), ÎNTÂLNIRE. Înaltă APRECIERE pentru SPP

Directorul SPP, Lucian Pahonțu, s-a întâlnit cu subsecretarul general ONU, șef al Departamentului de Siguranță și Securitate al Națiunilor Unite, Peter Drennan. 

Potrivit comunicatului oficial, Lucian Pahonțu a discutat cu Peter Drennan despre ”dezvoltatarea măsurilor de securitate întreprinse de echipele SPP în teatrele de operații”. 

Înaltă apreciere de la vârful ONU pentru SPP

Oficialul ONU a transmis conducerii SPP ”mulțumirile și aprecierile sale și alte altor înalți oficiali ONU pentru profesionalismul, devotamentul și dăruirea ofițerilor români de protecție aflați în misiuni, în teatrele de operații”. 

Primul curs din 2018 de pregătire a angajaților ONU

Totodată, secretarul general ONU a vizitat și Centrul de Excelență pentru Protecție și Securitate - SPP și a asistat la deschiderea primului curs de protecție din acest an pentru ofițerii de securitate ONU. Potrivit comunicatului de presă, Peter Drennan a fost impresionat de înaltele standarde de instruire a ofițerilor SPP, cât și a cursanților trimiși de ONU la București, pentru instruire. În acest an, se vor desfășura alte cinci cursuri de pregătire a angajaților ONU la Centrul SPP. 

Echipe mixte ONU - SPP

Programul de pregătire a început acum opt ani, timp în care au avut loc 22 de cursuri. Au fost pregătiți peste 300 de ofițeri ONU. Echipele care pregătesc angajații ONU sunt mixte, formate din instructori SPP și ONU. Instructorii SPP sunt acreditați internațional și fac parte din ofițerii care au executat anterior misiuni sub egida ONU. 

SPP protejează demnitarii ONU în teatrele de operații

SPP menționează că aprecierile secretatului general ONU sunt o recunoaștere a excelentei colaborări, subliniind că 35 de echipe ale SPP, peste 500 de ofițeri de protecție au adus onoare Româniri prin profesionalism, devotament și dăruire. Totodată, menționează că ofițerii SPP au asigurat protecția demnitarilor ONU în teatrele de operații din Afganistan, Sudan, Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricană, Libia, îndeplinind cu succes misiunile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel