Oxford-AstraZeneca. EMA: Nu există legătură între vaccin și cheagurile de sânge

Pixabay
Pixabay

Agenția Europeană a Medicamentului susține că nu există nicio legătură între vaccin și cazurile de tromboză apărute în mai multe țări din Uniunea Europeană. 

Cercetătorii europeni din domeniul medical susțin că nu există nicio legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile de coagulare a sângelui raportate în mai multe rânduri în diferite țări din Uniunea Europeană. Tot aceștia compară cazurile de tromboză și incidența acestora în rândul persoanelor vaccinate cu precedentul și cazurile apărute în rândul persoanelor nevaccinate, cercetătorii negăsind diferențe însemnate sau care să indice o problemă a vaccinului, informează BBC.

În Uniunea Europeană au fost raportate mai multe cazuri de tromboză, iar un bărbat de 50 de ani a decedat în urma administrării vaccinului. 

Momentan, nu avem nicio dovadă că vaccinarea a dus la apariția acelor afecțiuni, care nu apar pe lista efectelor secundare. Beneficiile vaccinului, în continuare, sunt mai multe decât riscurile și poate fi administrat în continuare, cât sunt analizate cazurile de tromboembolie”, a precizat Agenția Europeană a Medicamentului în cursul zilei de joi, 11 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel