OUG 13, respinsă în SENAT - update

Ordonanța 13 a fost respinsă de către senatori.

Plenul Senatului a adoptat cu 110 voturi pentru, 9 abțineri și un vot împotrivă proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penală.

(w670)

[citeste si]

Senatul şi-a însuşit, cu 113 voturi 'pentru' şi şapte abţineri, raportul favorabil cu amendamente întocmit de Comisia juridică, prin care a fost modificat atât titlul, cât şi articolul unic al proiectului de lege referitor la OUG 13 în sensul respingerii acesteia.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, a precizat că Guvernul susţine abrogarea OUG 13/2017. "Guvernul susţine adoptarea proiectului de lege privind respingerea OUG 13/2017 cu amendamentul adoptat în Comisia juridică privind modificarea titlului legii şi a articolului unic", a spus reprezentantul MJ.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că nu şi-a putut "permite să patroneze" o şedinţă a Camerei superioare în care este adoptată o lege de respingere a unei ordonanţe abrogate.

"Suntem astăzi în faţa unei premiere absolute prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanţe care este abrogată, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care, pentru mine, este inexplicabil. (...) L-am rugat pe colegul Bădălău să conducă această şedinţă a Senatului pentru că eu, în calitate de preşedinte, nu cred că îmi pot permite să patronez premiera de care am vorbit. Îi mulţumesc dlui Bădălău şi vă anunţ că nu am să votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE să procedeze cum consideră de cuviinţă", a declarat acesta.

Şi senatorul PMP Traian Băsescu, fost şef al statului, a susţinut că nu a auzit, din experienţa sa, de abrogarea unei ordonanţe deja abrogată printr-o altă lege şi că acest lucru va crea un precedent. "Noi am făcut un lucru inedit. Este prima dată. Am fost şi eu în două legislaturi deputat, iată că sunt şi în a treia legislatură senator. Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi, gata, deja abrogată, printr-o altă lege", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel