OTP vrea să cumpere Bancpost

 OTP are un miliard de dolari pentru achiziţii în Europa de Est. Grupul vrea să cumpere Bancpost.
 
Grupul bancar ungar OTP Bank Nyrt are la dispoziţie aproximativ un miliard de dolari pentru achiziţii în Europa de Est, inclusiv în România, şi intenţionează să lanseze o ofertă pentru preluarea Bancpost. 

Băncile din Europa de Est sunt supuse la presiuni pentru a-şi consolida operaţiunile în condiţiile în care unele bănci trebuie să facă faţă unor norme mai stricte de capital introduse după criză iar altele trebuie să îşi reajusteze operaţiunile. Şeful OTP crede că aceasta creează oportunităţi pentru banca ungară să analizeze achiziţii în Belarus, Bulgaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Ucraina. 

[citeste si]

„Am aşteptat timp de un deceniu ca procesul de consolidare a pieţei să demareze însă acest lucru nu s-a întâmplat. Senzaţia mea este că acum acest proces a început”, a declarat marți directorul general al OTP, Sandor Csanyi, într-un interviu comun acordat Bloomberg şi Reuters, informează Agerpres. Acesta a precizat că OTP derulează în prezent procedurile de due diligence pentru achiziţionarea unei bănci din România şi este pe punctul de a finaliza o altă achiziţie în Muntenegru. 

Tot în România, OTP vrea să facă o ofertă pentru preluarea Bancpost atunci când Eurobank o va scoate la vânzare, a mai spus Csanyi. Sunt mai multe bănci de vânzare în România şi „le vom examina pe fiecare în parte”, a adăugat CEO-ul de la OTP. 

Prezentă în opt ţări din Europa Centrală şi de Est, pe lângă Ungaria, OTP este hotărâtă să îşi majoreze cota de piaţă până la peste 10% în ţările unde are o pondere mai mică, exceptând însă Rusia.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel