Osama Ben Laden nu mai era liderul operaţional al reţelei al-Qaida

Documentele care au fost găsite în casa unde a fost ucis Osama Ben Laden au arătat că acesta nu mai ocupa nici un rol operaţional. Sursa care a transmis informaţia a cercetat 200 de carnete, caiete, calculatoare şi stick-uri USB recuperate de forţele speciale care l-au ucis pe Ben Laden.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit MediaFax, sursa care nu poate fi citată a declarat: “Textele pe care le-am recuperat sunt majoritatea luări de poziţii generale, de genul «Trebuie să continuăm atacarea Statelor Unite» sau «Putem avea încredere în shebabii somalezi?» De asemenea, sursa a adăugat: "Într-un mic carnet cu copertă albastră, datând din februarie 2010, el se întreabă dacă trebuie promovat un individ, cine ar trebui numit în locul altuia ucis într-un raid cu avioane fără pilot. Dar nimic despre gestionarea operaţională a organizaţiei". 1/3 din actele găsite se referă la viaţa personală, cum ar fi eforturile de a-i găsi uneia dintre fiicele sale un soţ.

Sursa a declarat că noul lider al reţelei al-Qaida era Atiyah abd al-Rahman. Moartea acestuia a dus la o mare pierdere în lumea terorismului. Libianul  a fost pe data de 22 august victima unui atac cu avion american fără pilot în zona pakistaneză Waziristan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel