EXCLUSIV  Orban - România, declarații. Meleșcanu, poziție oficială: Trebuie să înțelegem

Ministrul Teodor Meleșcanu a vorbit la DC News Live despre declarațiile premierului maghiar Viktor Orban.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul de Externe maghiar despre declarațiile lui Viktor Orban în ceea ce privește faptul că ”viitorul sună în limba maghiară” iar Ungaria nu poate fi mare fără maghiarii din România, Teodor Meleșcanu a precizat că nu a abordat acest subiect, dar a subliniat faptul că trebuie să avem în vedere că Ungaria se află în pre-campanie electorală.

”Sunt lucruri care au o anumită rezonanță și trebuie să înțelegem foarte clar faptul că la ora actuală e un fel de pre-campanie în Ungaria. Bineînțeles că Fidesz, prin președintele Orban, lansează anumite mesaje care ar putea să aducă voturi în favoarea formațiunii politice. 

Nu am discutat cu ministrul de Externe maghiar acest subiect. Am considerat că nu este de resortul nostru să facem comentarii privind declarațiile primului ministru. Ideile pe care le-a promovat sunt evident corecte, o țară nu e mare, nu e importantă, decât prin cetățenii săi. Din punct de vedere filosofic mi se pare o chestiune foarte clară.

În al doilea rând ceea ce a fost întotdeauna un mesaj foarte clar pe care l-am avut și eu și colegii maghiari, cu domnul Orban când ne-am văzut, a fost unul foarte clar: România și Ungaria au un interes foarte mare de a-și dezvolta relațiile dintre ele. Sunt două țări vecine a căror economie e foarte bine corelată. Pe toate temele care privesc zona de economie și dezvoltare pozițiile pe care le avem sunt practic identice”, a declarat ministrul Teodor Meleșcanu la DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel