Orban, jucător global. Putin, vizită în Ungaria, este așteptat Trump

Viktor Orban a făcut un joc politic inteligent, care-l poziționează ca actor global, prin susținerea lui Donald Trump. Ungaria ar putea fi noul pod al SUA către Rusia prin Europa. 

Potrivit Reuters, cu Donald Trump la Casa Albă și un val de populism în creștere pe continentul european, guvernul Orban anticipează îmbunătățirea relațiilor cu SUA, deteriorate în timpul administrației Obama. Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat Reuters că se așteaptă la o masivă îmbunătățire a relațiilor ungaro-americane, după ce Trump a declarat că SUA vor renunța la ”exportul de democrație”. 

În acest context, Vladimir Putin merge mâine într-o vizită oficială la Budapesta, a șaptea întâlnire bilaterală de la venirea la putere a lui Orban. În săptămânile viitoare se așteaptă și vizita lui Donald Trump în Ungaria. Viktor Orban a susținut moral campania lui Donald Trump pentru prezidențiale. Pe de altă parte a fost principalul ”avocat” al Rusiei, cerând renunțarea la sancțiunile impuse după invadarea Crimeii. 

Potrivit unor informații din surse diplomatice, Ungaria ar vrea să profite de vizita lui Putin pentru a promova tema etnicilor unguri din Transilvania. Astfel, în Budapesta, pe panourile publicitare ce transmit și știri live, sunt proiectate proiectate în această seară imagini de la protestele din București, susținându-se că ar fi proteste ale etnicilor maghiari, pentru autonomie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel