Orban încalcă legile UE pe spatele cetățenilor: vor plăti amenzile prin taxe

orban decenews
orban decenews

Amenzile pe care le poate primi Ungaria pentru încălcarea legilor Uniunii Europene vor fi plătite de către cetățenii ei printr-o taxă.

În legătură cu această nouă inițiativă a autorităților Ungare, comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a declarat în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de miercuri: ”în practică, cetățenii vor fi penalizați dublu: o dată pentru că drepturile lor nu au fost respectate așa cum cere UE și a doua oară pentru că vor trebui să plătească pentru asta”, scrie euobserver.com

Această așa-numită taxă ad-hoc a fost introdusă în Ungaria la ultima modificare a Constituției, a patra din ultimele 15 luni. Recentele amendamente sunt crezute a submina statul de drept prin limitarea puterilor Curții Constituționale. Ungaria a respins sistematic acuzațiile.

Într-o scrisoare pe care premierul Viktor Orban i-a transmis-o președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe 12 aprilie, șeful FIDESZ-ului s-a angajat să revizuiască neregurile constatate, dar n-a menționat nimic de taxa impusă cetățenilor pentru acțiunile guvernului.

În noua lege a Ungariei, amenzile, dacă vor fi impuse, vor fi primele plătite de către cetățenii maghiari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel