Orban, în război cu UE: Inacceptabil! Nu vom permite nimănui!

Viktor Orban. foto: kormany.hu
Viktor Orban. foto: kormany.hu

Premierul Viktor Orban a afirmat, luni, că este inacceptabil ca Uniunea Europeană să priveze Ungaria de dreptul său de a-şi apăra graniţele.

Premierul ungar a criticat o propunere a cancelarului german Angela Merkel privind întărirea agenţiei de protecţie a frontierelor UE, Frontex, relatează Reuters şi MTI.

Este binevenit că Uniunea Europeană, în locul cotelor de migranţi, îşi îndreaptă în sfârşit atenţia către protecţia graniţelor, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, în deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă.

Totuşi, nu este drept să fim privaţi de dreptul nostru de a ne apăra graniţele şi Bruxellesul doreşte să preia responsabilitatea pentru aceasta, a adăugat premierul maghiar.

Viktor Orban a mai spus că aceasta este poziţia pe care o va susţine la o reuniune a liderilor UE, care se va desfăşura la Salzburg, în Austria, la sfârşitul acestei săptămâni.

”Nu suntem coridor de trecere”

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Nu vom permite nimănui să ia câtuşi de puţin din dreptul nostru de control al graniţelor. Ne pricepem mai bine la controlul graniţelor decât oricine de la Bruxelles".

Viktor Orban a insistat că aceia care asigură paza frontierelor Ungariei sunt nu numai profesionişti, ci şi patrioţi, care au depus jurământul pentru a-şi apăra ţara, şi aceasta este ceva ce nu poate fi cumpărat cu bani.

În opinia sa, Bruxellesul nu doreşte să apere graniţele Uniunii Europene, ci să introducă mai degrabă un serviciu de primire pentru a gestiona imigraţia, în loc s-o oprească.

Ungaria nu este nici coridor de trecere, nici tabără de refugiaţi. Dacă am fi dorit să ne amestecăm cu alte culturi sau civilizaţii, atunci am fi avut mai întâi consultări, a declarat Orban, adăugând că nu va susţine această idee în faţa poporului ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel