Orban, despre relația PNL - USR-PLUS: Este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire

Ludovic Orban susține despre relaţia cu USR-PLUS că este singura formulă politică bună pentru România.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că relaţia partidului său cu USR PLUS este singura formulă politică bună pentru România, deşi a trecut şi "prin momente grele", fiind o relaţie care suferă permanent îmbunătăţiri, scrie Agerpres. 

"Practic, eu am condus negocierile din partea PNL prima dată la alegerile locale, în special la Bucureşti, unde am reuşit să găsim o formulă prin care să câştigăm alegerile cu candidatura lui Nicuşor Dan, iar ulterior, după alegerile parlamentare, negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi pentru învestirea acestui Guvern. Sigur că este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire. Întotdeauna într-o coaliţie se întâmplă aşa. Trebuie căutate forme de înţelegere, trebuie armonizate punctele de vedere care sunt diferite pe anumite teme, trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales coeziunea în funcţionarea coaliţiei. Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta este singura formulă politică posibilă de a asigura o guvernare bună pentru România, o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi fructificarea oportunităţilor extraordinare pe care le are România în următorii ani", a afirmat Ludovic Orban.

Recent, fostul lider al PNL Timiş Nicolae Robu cerea viitoarei conduceri a Partidului Naţional Liberal, ca primă prioritate, "debarasarea de aliatul toxic USR", întrucât "curentul neomarxist este străin de interesele României", iar "exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, (...) sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale". 

Ludovic Orban, săgeți către Florin Cîțu: Eu deja am adus un suflu nou în PNL

Ludovic Orban a răspuns susținătorilor lui Florin Cîțu care spun că partidul are nevoie de o schimbare. Președintele PNL a prezentat o serie de nume și a spus că el a adus un suflu nou în partid.

„Eu deja am adus un suflu nou în PNL. Față de momentul în care am fost ales președinte, au apărut multe fețe noi, de la Siegfried Mureșan, până la Cristi Băcanu sau Violeta Alexandru. Am susținut foarte mulți tineri, uitati-vă la grupul parlamentar din Camera Deputaților”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Citește mai mult aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel