Opt ruși și-au pierdut viața după ce au băut alcool contrafăcut

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Opt ruși au murit din cauza consumului de alcool contrafăcut.

Opt persoane au murit în vestul Rusiei după ce au consumat alcool contrafăcut, o situaţie frecventă în zonele rurale din această ţară, relatează Agerpres. Toate victimele, şase bărbaţi şi două femei, locuiau în satul Kondinskoye, au anunţat duminică anchetatorii din districtul autonom Hantî-Mansi. Victimele ar fi achiziţionat alcoolul de pe piaţa liberă, însă nu a fost stabilită deocamdată identitatea vânzătorului.

Vodca şi alte băuturi alcoolice pot fi comercializate legal doar cu marcaje oficiale. Cu toate acestea, cazuri grave de intoxicaţie cu alcool sunt consemnate frecvent, cu precădere la periferia marilor oraşe. Băuturile sunt adesea obţinute din alcool industrial ieftin, iar consumul acestor produse poate pune viaţa în pericol. Peste 50 de persoane au murit într-un caz de otrăvire cu metanol în masă, în sud-vestul Rusiei, în luna octombrie.

Nouă decese au fost raportate de autorităţi la scurt timp după Anul Nou în regiunea Tiumen din vestul Siberiei. În acest caz, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare dacă sunt găsiţi vinovaţi.

Care tip de vin este mai sănătos

Vinul alb îmbunătățește sănătatea inimii și poate preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, vinul roșu conține antioxidanți și mai puternici, care sunt cunoscuți sub numele de resveratrol, care protejează vasele de sânge și pot preveni formarea cheagurilor de sânge. Resveratrolul scade colesterolul rău (LDL), în timp ce crește colesterolul bun (HDL). Vinul roșu ar putea ajuta la reglarea tensiunii arteriale, scrie shtiu.ro.

Spre deosebire de vinul alb, vinul roșu este cunoscut că are polifenoli, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii premature. Un pahar sau două de vin roșu în fiecare zi ne poate menține tineri și sănătoși, ținând la distanță toxinele. Vinul roșu conține niveluri mai mari de siliciu decât vinul alb, ceea ce înseamnă că densitatea oaselor crește și reduce șansa de osteoporoză.

Caloriile se regăsesc în ambele sortimente de vinuri. Însă un pahar de vin roșu are 125-130 de calorii, în timp ce un pahar de vin alb are 121 de calorii. Prin urmare, vinul roșu este mai sănătos decât vinul alb. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate duce la diverse probleme de sănătate.

CITEȘTE RESTUL ȘTIRII AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel