Oprea: Patru persoane au murit, 35 de localități sunt inundate

gabriel oprea
gabriel oprea

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat luni, la ședința Centrului de Comandă, că patru persoane au decedat încercând să traverseze cursuri de apă fără a ține cont de avertizările autorităților. El a precizat că numărul localităților inundate s-a redus de la 86 la 35.

Gabriel Oprea a declarat că nu au fost pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului de gestionare a inundaţiilor, însă au murit patru persoane, date iniţial dispărute, ca urmare a "unor acţiuni voluntare, uneori inconştiente", conform Mediafax.

Luni au fost găsiţi morţi: un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, un bărbat din Bucov, judeţul Prahova, un cioban din Teleorman şi un copil de 13 ani din localitatea Surduleşti, judeţul Argeş. Aceştia au fost daţi iniţial dispăruţi, după ce au încercat să traverseze cursuri de apă.

În continuare sunt dispăruţi doi buzoieni, după ce barca în care se aflau împreună cu alţi trei bărbaţi s-a răsturnat, sâmbătă, pe râul Buzău. Ceilalţi trei bărbaţi au reuşit să se salveze. Printre aceştia s-a aflat un tânăr de 17 ani, al cărui tată este însă printre cei dispăruţi.

Autoritățile au menținut codul roșu de inundații în Teleorman până marți seară.

Avertizarea rămâne valabilă pe sectoare din râul Vedea şi afluentul său, Râul Câinelui, în judeţul Teleorman, până marţi, la ora 18.00, potrivit unei noi avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel