"Open Arms" cere azil Spaniei pentru 31 de minori aflaţi la bordul navei sale blocate în Mediterana

Căpitanul navei ONG-ului spaniol "Proactiva Open Arms" a depus luni o cerere de azil la ambasada Spaniei în Malta pentru 31 de minori africani salvaţi la începutul lui august în Mediterana, potrivit unei adrese oficiale consultate de AFP.

"Îi cer ambasadei Spaniei în Malta (...) să transmită guvernului spaniol această cerere de azil pentru minorii numiţi în acest text" pentru ca ea să fie tratată "de urgenţă", scrie Marc Reig în această scrisoare transmisă de ONG.

"Toţi minorii numiţi îndeplinesc condiţiile pentru a fi recunoscuţi ca refugiaţi", a declarat Reig, a cărui navă se află în apele internaţionale în largul insulei italiene Lampedusa.

El a subliniat că a sesizat asupra situaţiei lor tribunalul pentru minori din Palermo, "fără a obţine răspuns", şi afirmă că Italia şi Malta "au refuzat în mod expres intrarea navei".

Guvernul maltez a anunţat sâmbătă că acceptă să-i primească pe teritoriul său pe cei 39 de migranţi salvaţi în noaptea precedentă, însă i-a refuzat pe ceilalţi 121 deja prezenţi de nouă zile, declanşând vii critici ale ONG-ului spaniol, care a denunţat în special tensiunile şi anxietatea provocate în rândul migranţilor de această propunere.

Între 1 august şi 10 august, explică Marc Reig în scrisoare, a salvat în total 163 de persoane în cadrul a trei operaţiuni din apele internaţionale, la nord de Libia.

Din motive de sănătate, unii migranţi au fost transportaţi cu elicopterul spre Malta şi Lampedusa. În prezent acum se află 151 de persoane la bordul navei Open Arms, potrivit postărilor pe Twitter publicate luni de ONG.

"Valuri de 2,2 metri sunt prevăzute pentru miercuri după-amiază. Open Arms are interzis să pătrundă în apele teritoriale italiene pentru a se adăposti la Lampedusa şi în apele malteze. Totul merge bine", a scris pe reţelele de socializare Oscar Camps, fondator al ONG-ului spaniol.

În paralel, nava umanitară Ocean Viking, închiriată de ONG-urile SOS Mediterana şi Medici fără frontiere, transportă 356 de migranţi salvaţi în ultimele zile în largul Libiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel