ONU respinge legea israeliană privind coloniile

Israel
Israel

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a criticat noua lege israeliană care legalizează retroactiv mii de colonii din Cisiordania ocupată. 

Șeful ONU regretă profund adoptarea așa-numitului "proiect de lege de regularizare", a declarat marți purtătorul de cuvânt al lui Guterres la New York.

"Acest proiect de lege contravine legislației internaționale și va avea consecințe juridice serioase pentru Israel", a adăugat oficialul ONU.

"Secretarul general al ONU insistă asupra necesității evitării oricărei acțiuni care ar afecta soluția a două state. Toate aspectele de bază ar trebui să fie rezolvate între părți prin negocieri directe pe baza rezoluțiilor Consiliului de Securitate și a acordurilor reciproce. Organizația Națiunilor Unite este pregătită să sprijine acest proces", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Adoptată în noaptea de luni spre marți de Parlamentul israelian, legea permite statului israelian să își însușească terenuri private palestiniene pe care israelienii au construit fără autorizație în Cisiordania ocupată.

În schimb, proprietarii de drept ai acestor terenuri vor fi compensați financiar sau cu alte terenuri, potrivit textului de lege, care ar urma să-i protejeze de asemenea pe coloniști de evacuări precum cea de săptămâna trecută din colonia 'sălbatică' Amona, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel