ONU: Donald Trump îl laudă pe "formidabilul" Kim Jong Un

Revenit la ONU la un an după ce a ameninţat că va "distruge complet" Coreea de Nord, Donald Trump a lăudat luni bunele sale relaţii cu Kim Jong Un, al cărui spirit deschis l-a salutat, afişându-şi optimismul în acest spinos dosar.

Abia sosit la New York pentru Adunarea Generală anuală a Naţiunilor Unite, preşedintele american şi-a apărat spectaculoasa schimbare de ton, rămânând însă evaziv în privinţa problemei centrale a denuclearizării. "Preşedintele Kim a fost foarte deschis şi, sincer, a fost formidabil", a declarat liderul de la Casa Albă care anul trecut îl ameninţase direct pe cel pe care l-a numit "Rocket Man", relatează AFP. 

"Cred că vrea într-adevăr să se întâmple ceva", a continuat Donald Trump, confirmând organizarea unui al doilea summit după prima lor întâlnire, în iunie, la Singapore. "Va fi un format similar, probabil într-un loc diferit", a precizat el în cursul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in. 

Ton conciliant al liderului de la Casa Albă

În prima zi a unei săptămâni diplomatice încărcate în care Iranul ocupă un loc central, preşedintele american a adoptat un ton conciliant. Într-o scurtă alocuţiune privind lupta împotriva drogurilor, el a lăudat "potenţialul enorm" al ONU, care în această săptămână reuneşte circa 130 de şefi de stat şi de guvern în Manhattan. "Încet, dar sigur, acest potenţial se realizează", a adăugat Donald Trump. În trecut, omul de afaceri s-a referit cu ironie la Naţiunile Unite, acest "club unde oamenii se adună, vorbesc şi se simt bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel