ONU. Avertismentul ambasadorului Germaniei referitor la Consiliul de Securitate

Reuniune ONU
Reuniune ONU

O 'blocadă' împotriva reformei Consiliului de Securitate al ONU împiedică progresele în ce priveşte modernizarea componenţei acestui for, a declarat ambasadorul Germaniei la Naţiunile Unite, Christoph Heusgen, transmite sâmbătă dpa.

Modul actual în care este alcătuit Consiliul nu reflectă realităţile lumii, dar statele membre ale ONU sunt încă foarte departe de a lua în discuţie oportunitatea unei prezenţe europene sporite, a precizat vineri ambasadorul german într-o conferinţă de presă la New York, după ce pentru prima dată două ţări - Germania şi Franţa - au preluat în comun preşedinţia Consiliului de Securitate, pe care o vor exercita în martie şi aprilie.

Consiliul îşi va pierde legitimitatea

'Nici măcar nu avem o bază de la care să începem să negociem pentru a face această reformă', a spus Heusgen, subliniind că, în lipsa unei reforme care să permită creşterea numărului de state membre, Consiliul îşi va pierde legitimitatea. La rândul său, omologul său francez, Francois Delattre, a asigurat în aceeaşi conferinţă de presă că extinderea Consiliului de Securitate al ONU este unul dintre 'obiectivele strategice' ale Franţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel