ONU aruncă bomba! Ce se va întâmpla în 2050: Structura orașelor trebuie radical schimbată

Organizație Națiunilor Unite a făcut un anunț teribil, privind viitorul orașelor, care ar trebui schimbate radical până în 2050.

Rosa Kornfeld-Matte, care se ocupă de drepturile omului în cadrul ONU, susține că peste 900 de milioane de bătrâni vor locui pe Pământ până în 2050.

”Trebuie să regândim orașele. Peste 900 de milioane de bătrâni vor trăi pe planetă până în 2050, iar orașele noastre nu sunt pregătite pentru asta”, susține Matte într-un comunicat de presă.

În acest moment, bătrânii nu pot avea o viață normală în orașe din cauza mai multor ”obsetacole” pe care le întâmpină cum ar fi mijlocul de transport în comun, prețul locuințelor, siguranța etc.

”Locuințe inovatoare, transport inovatoar și programe inovatoare privind construcția de clădiri astfel în cât să fie ușor accesibile tuturor sunt urgent necesare . Spațiile urbane trebuie să fie rezistente și accesibile persoanelor în vârstă, dacă vrem să construim orașe și comunități dinamice , rezistente și durabile”, mai spune Rosa Kornfeld-Matte.

Pe 14 decembrie 1990, ONU a stabilit ca data de 1 octombrie să fie ”Ziua persoanelor în vârstă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel