ONU, anunț teribil: Șapte milioane de yemeniți, în pragul foametei

Jamie McGoldrick, coordonatorul umanitar al ONU în Yemen, țară răvășită de război de aproape doi ani, a declarat marți că șapte milioane de yemeniți, respectiv peste un sfert dintre locuitori acestui stat, sunt mai mult ca oricând în pragul foametei, potrivit AFP.

Jamie McGoldrick s-a declarat profund preocupat de escaladarea conflictului pe coasta de vest a Yemenului, unde au loc lupte între forțele guvernamentale și rebelii șiiți houthi, în apropiere de Marea Roșie.

Această intensificare agravează o situație umanitară deja teribilă în această țară săracă din Peninsula Arabică, a afirmat McGoldrick într-un comunicat. El a subliniat că luptele de pe coasta de vest împiedică intrarea de produse de primă necesitate prin portul Hodeida.

Potrivit declarațiilor oficialului ONU, 17 milioane de persoane nu sunt în prezent în măsură să se hrănească în mod corect, femeile și copii fiind cei mai afectați.

Șapte milioane de yemeniți nu știu de unde le vine următoarea masă și sunt mai mult ca niciodată aproape de foamete, a spus coordonatorul ONU, scrie Agerpres.

ONU nu încetează să ceară un armistițiu pentru a permite distribuirea de ajutoare umanitare, dar medierile sub egida sa și șapte armistiții au eșuat până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel