OMS îl decorează pe Viktor Orban. Vezi pentru ce

Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a oferit marţi premierului ungar conservator Viktor Orban o distincţie cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun 2013 în semn de recunoaştere a meritelor acestuia şi guvernului său în ceea ce priveşte iniţiativele antifumat.

Directorul general al OMS Margaret Chan, prezentă la Budapesta, a vorbit despre victoria lui Viktor Orban asupra 'tacticilor utilizate de industria tutunului', potrivit Agerpres.

Guvernul ungar a introdus o interdicţie asupra fumatului în spaţiile închise - şi unele locuri publice - începând din 2012, a solicitat plasarea unor avertismente ilustrate pe pachetele de ţigări din 2013 şi a implementat un monopol de stat asupra comerţului cu tutun retail din această vară.

Viktor Orban, care a dedicat distincţia sa tuturor ungurilor care s-au lăsat de fumat, a afirmat că producătorii de tutun se află în spatele eforturilor menite să împiedice transformarea comerţului cu tutun retail. El a adăugat că din ce în ce mai multe persoane renunţă la fumat în Ungaria, cu toate că procentul celor care fumează zilnic este de 29% din populaţie. Şeful executivului de la Budapesta a precizat că 20.470 de persoane au murit anul trecut din cauza unor afecţiuni legate de fumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel