OMS: Iarna care vine amenință viața ucrainenilor. Daunele aduse infrastructurii energetice au deja efecte devastatoare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra situației în care se află ucrainenii pe măsură ce anotimpul rece își intră în drepturi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că iarna va ameninţa viaţa a milioane de ucraineni, după o serie de lovituri devastatoare ruse asupra infrastructurii energetice a ţării, relatează AFP.

"Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de oameni în Ucraina", a declarat jurnaliştilor Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. "Pur şi simplu, iarna aceasta va fi o problemă de supravieţuire", a spus el.

Daunele aduse infrastructurii energetice a Ucrainei "au deja efecte devastatoare asupra sistemului de sănătate şi asupra sănătăţii populaţiei", a adăugat Hans Kluge.

Potrivit acestuia, OMS a înregistrat peste 700 de atacuri asupra unităţilor de sănătate ucrainene de la începutul invaziei ruse, în februarie, despre care el a spus că constituie "o încălcare clară" a dreptului internaţional umanitar, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -     România exportă energie în Ucraina și Republica Moldova. Chirieac: Va fi o iarnă grea și pentru noi, dar probabil că i-am ajutat pe românii din Cernăuți

NATO. Sprijinul pentru Ucraina ”are un preț”. Îndemn către unitate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut luni, la Madrid, că sprijinul pentru Ucraina în faţa invaziei ruse "are un preţ" pentru toţi, dar a insistat asupra menţinerii unităţii împotriva agresorului pentru a evita "plata unui preţ mai mare", relatează EFE și Agerpres.

"Ştiu că acest ajutor are un preţ. În ţările noastre, multe persoane se confruntă cu o criză a costului vieţii. Facturile la energie şi alimente sunt în creştere", a declarat Stoltenberg în cadrul discursului său rostit în ultima sesiune a celei de-a 68-a Adunări Parlamentare a Alianţei, care a dezbătut în acest weekend la Madrid aspecte legate de războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, a subliniat el, "preţul pe care îl plătim în calitate de aliaţi NATO se măsoară în bani, în timp ce statul ucrainean plăteşte cu sânge acest preţ", a afirmat Stoltenberg.

"Dacă permitem ca (preşedintele rus Vladimir) Putin să câştige, va trebui să plătim cu toţii un preţ mult mai mare", a avertizat secretarul general al NATO (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel