Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani și patru luni de închisoare

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 23 de ani și patru luni de închisoare, în trei dosare penale. Decizia este definitivă.

Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism în dosarul răpirii celor trei jurnalişti, pentru înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu" a contestat sentinţa dată în 30 octombrie 2014 de Curtea de Apel Ploieşti care a contopit pedepsele din cele trei dosare şi a stabilit o pedeapsă finală de 23 de ani şi patru luni de închisoare.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în octombrie a fost contestată şi de procurorii de la structura centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare. Hayssam a primit pedeapsa pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

Săftoiu: ce a câștigat Băsescu după eliberarea jurnaliștilor răpiți

Într-un alt dosar, cunoscut ca "Volvo", în 26 mai 2010, Omar Hayssam şi cei doi asociaţi ai săi, Quasim Essa şi Mohamad Omar, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la 16 şi, respectiv, 14 ani de închisoare pentru înşelarea mai multor firme de leasing. Aceştia au fost acuzaţi că au înşelat firmele de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-au exportat cu acte false în Siria şi Egipt.

Omar Hayssam mai are o condamnare definitivă, de trei ani de închisoare pentru fraudă, în dosarul "Foresta Nehoiu, dispusă în 29 iunie de instanţa supremă. Instanţele inferioare dispuseseră achitarea inculpaţilor din acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel