Săftoiu: ce a câștigat Băsescu după eliberarea jurnaliștilor răpiți

adriana saftoiu
adriana saftoiu

Fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu a explicat, miercuri seara, la Realitatea Tv, că eliberarea jurnaliștilor români răpiți în Iraq, în 2005, i-a adus câștiguri de factură mediatică președintelui Traian Băsescu, mai ales datorită laturii emoționale a subiectului.

”Traian Băsescu a câştigat în acel moment şi era normal să şi câştige pentru că, dincolo de persoana Omar Hayssam şi ceea ce ascunde cazul în sine, reacţia era emoţională. Oamenii chiar cereau eliberarea acestora, ca statul să facă tot ce trebuie pentru ca cei trei cetăţeni români să fie aduşi în ţară. (...) N-a fost deloc uşor nici pentru preşedinte, nici pentru noi, în momentul în care am primit acea imagine a lui Sorin Mişcoci îmbrăcat în costumul portocaliu pentru că ştiam toţi care este semnificaţia acelui costum. La modul foarte sincer, îţi păsa realmente de ce se va întâmpla cu fiecare dintre cei trei chiar dacă nu aveai o responsabilitate directă pentru faptul că ei erau acolo, că ei au decis, ca jurnalişti, să meargă acolo. Evident, Traian Băsescu a câştigat, dar orice preşedinte ar fi fost în locul lui Traian Băsescu şi care reuşea să recupereze trei cetăţeni ar fi câştigat”, a spus consilierul lui Traian Băsescu din acea perioadă.

Marie-Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți, pe 28 martie 2005, la Bagdad. Teroriștii au cerut răscumpărare în schimbul lor, dar și retragerea trupelor române din Iraq. Autoritățile de la București au reușit, după două luni de negocieri, să-i elibereze pe cei trei români, la 23 mai. Ulterior s-a dovedit că operațiunea a fost planificată de omul de afaceri Omar Hayssam și complicele acestuia, Mohamed Munaf, ghid al celor trei jurnaliști, luat și el ostatic odată cu cei trei jurnaliști, într-un joc diversionist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel