O rachetă rusească a lovit oraşul-port ucrainean Odesa

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, a fost lovit de o rachetă rusească joi dimineaţă, au declarat autorităţile ucrainene.

Presa ucraineană a raportat şi o serie de explozii în oraşul Dnipro.

Ucrainenii din Dnipro (regiunea Dnipropetrovsk) raportează că în oraş s-au auzit explozii, joi dimineaţă, în jurul orei 08:30, în timpul unei alerte de raid aerian. Pe Telegram au apărut informaţii potrivit cărora au avut loc patru explozii.

Anton Heraşcenko, un consilier din Ministerul de Interne al Ucrainei, a scris că, cel mai probabil, a funcţionat sistemul de apărare antiaeriană. De asemenea, localnicii scriu pe Telegram că o parte a oraşului a rămas fără electricitate în urma exploziilor.

Alerte de raid aerian în majoritatea regiunilor ucrainene

Amintim că, joi dimineaţă, în jurul orei 08:00, alertele de raid aerian au fost declanşate în majoritatea regiunilor Ucrainei.

Alertele de raid aerian au fost declanşate, joi dimineaţă, în majoritatea regiunilor Ucrainei - transmite RBC. Potrivit presei ucrainene, sirenele au început să sune în jurul orei 07:40. Şeful regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a raportat deja că au fost reperate primele patru rachete lansate de ruşi. "Primele patru rachete sunt în aer" - a scris acesta pe Telegram. Guvernatorul regiunii Harkiv, Oleh Sinehubov, de asemenea, avertizat în legătură cu posibile lovituri cu rachete.

"Dragi locuitori din Harkiv şi din regiune, rămâneţi în adăposturi cât mai mult timp posibil, nu ignoraţi alerta de raid aerian! Există informaţii privind posibile atacuri cu rachete inamice asupra regiunii noastre" - a transmis oficialul.

Primarul din Poltava, Oleksandr Mamai, a scris şi el pe Telegram că există riscul unor atacuri cu rachete asupra oraşului. Un mesaj similar a transmis şi primarul oraşului Sumi, Oleksandr Lisenko.

Vezi și - Regiunea Herson - Poliţia a descoperit peste 60 de cadavre aparţinând unor civili torturaţi de armata rusă

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a raportat că, în regiunea sudică Herson, au fost descoperite 11 locuri în care armata rusă a ţinut în captivitate cetăţeni ai Ucrainei şi, de asemenea, au fost găsite 63 de cadavre aparţinând unor persoane torturate de ruşi. Monastirski a menţionat că procedurile de exhumare în regiune sunt în curs de desfăşurare. Ministrul consideră că vor fi descoperite mult mai multe locuri de tortură şi gropi comune.

"Peste 1.000 de kilometri pătraţi de teritoriu din 6.000 (eliberaţi, n.r.) au fost deja deminaţi. Peste 6.000 de obiecte explozive au fost deja găsite şi ridicate" - a mai declarat ministrul ucrainean de interne. Acesta a precizat că 16 puncte de control funcţionează în oraşul Herson, unde au loc verificări pentru identificarea colaboraţioniştilor.

"Au fost verificate deja 763 de persoane, dintre care cinci au fost reţinute şi predate Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), fiind suspectate de activităţi colaboraţioniste. Examinatorii poligraf lucrează deja acolo. Înţelegem că cei mai mulţi dintre colaboraţionişti s-au retras împreună cu armata rusă pe malul stâng al Niprului. Dar mulţi au rămas şi avem liste cu cei care i-au ajutat pe ocupanţi. Aceştia au fost transferaţi punctelor de control care operează în regiune, unde sunt verificaţi cu atenţie" - a explicat Monastirski. Poliţia ucraineană a deschis la Herson 436 de dosare penale pentru crime de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel