O poză cât o mie de cuvinte. Putin și președintele Kazahstanului, negocieri la o măsuță de cafea, de zeci de ori mai mică decât cea a lui Macron - FOTO/VIDEO

Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi cu președintele Kazahstanului, la o măsuță de cafea.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi cu Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului. Surprinzător, dar deși Kremlinul explicase că masa uriașă de 6 metri la care a fost așezat zilele trecute liderul francez Emmanuel Macron este doar o ”măsură exclusiv epidemiologică” și că nu există un fundal politic în această situație ( Vezi știrea AICI), de această dată, pentru președintele Kazahstanului, aceste măsuri de prevenție nu au fost atât de importante. În presa rusă au apărut fotografii de la întâlnirea acestora în care se poate observa că Putin a ales o măsuță de cafea pentru Kassym-Jomart Tokayev. Cei doi stau așezați pe scaune foarte aproape unul de altul, fără să poarte măcar mască. Putin este surprins zâmbind binevoitor spre președintele Kazahstanului.

Aceste imagini sunt în puternic contrast cu cele de la întâlnirea cu președintele Franței, atunci când, pe lângă faptul că Macron a așezat la o masă de 6 metri lungime, a fost pus cu fața spre o statuie uriașă ”a țarului Alexandru I care l-a snopit pe Napoleon în campania din Rusia.” Vezi AICI mai mult.

Ce a discutat Putin cu președintele Kazahstanului

Aceasta este prima vizită în străinătate a președintelui Kazahstanului după protestele și tulburările din țară, scrie bmf.ru. Înainte de a începe conversația, liderii au făcut o serie de declarații în fața presei. Principalele subiecte despre care a vorbit Vladimir Putin au fost situația politică internă din Kazahstan și perspectivele cooperării bilaterale.

”Este prima noastră întâlnire după evenimentele din ianuarie, când Kazahstanul a devenit, fără nicio exagerare, victima unor bande internaționale care au profitat de situația dificilă din țară. Ne-am întâlnit înainte de Anul Nou, nimic nu prefigura desfășurarea unor astfel de evenimente, dar cu toate acestea situația a fost restabilită. După cum știți, Rusia, ca una dintre țările Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, în conformitate cu articolul 4 din tratat, și-a împrumutat umărul Kazahstanului.

Rolul principal, desigur, a fost jucat de conducerea Kazahstanului, devotată cauzei sale, jurământului și poporului din Kazahstan, agențiilor de aplicare a legii și forțelor armate. Știu că acum vor trebui depuse multe eforturi pentru a restabili tot ce s-a pierdut în timpul acestor evenimente, dar Kazahstanul rămâne totuși ferm pe picioare”, a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel